Det trækker op til rund fødselsdag, og der skal ske noget særligt ved familiefesten.

Traditionerne skal naturligvis overholdes, visse retter og visse flasker må ikke glemmes. Onkel Børge skal holde sin sædvanlige elskelige tale. Men så kommer vi til det særlige indslag. 

Det kunne være historiefortælleren, der kommer og binder fødselarens liv sammen med verdenshistoriske begivenheder.

Hvor var Ruth for eksempel, da Juri Gagarin og hustruen Gagarina 5. september 1962 besøgte København?

Hvad var hun i gang med, da TV-avisen lørdag den 27. oktober 1962 transmitterede dele af den amerikanske præsident John F Kennedys tv-tale, hvori han var nødt til at advare hele verdens befolkning om overhængende fare for en atomkrig.

Eller mere uskyldigt, da statsminister Jens Otto Krag den 15. januar udråbte den 31-årige tronfølger Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid til Danmarks dronning – Dronning Margrethe II.

Hvis humøret er til det, så strammer vi den lidt og overdriver – for morskabs skyld – fødselarens rolle i begivenhederne. Hvis fødselaren derimod er følsom og sandhedselskende, så kan historien i stedet handle om hvad fødselaren rent faktisk foretog sig på udvalgte datoer med historiske sammentræf.

Men en særlig tale, det bliver det! Og familiefesten vil blive husket!

Kontakt

Det er nemt at få kontakt med Carsten Legaard. Læg en besked på telefon 50535251 eller send en email med din forespørgsel.

Kontakt

Det er nemt at få kontakt med Carsten Legaard. Læg en besked på telefon 50535251 eller send en email med din forespørgsel.

Spørg og kommentér

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}