Historiefortælleren 
der fandt sin tabte barndom 

Introvideo

Barndomsfortællinger

FORTÆLLINGER OM

Knud Rasmussen

Jeg spildte mange år af mit liv med at fokusere på dårligdomme i min barndom. Det fokus bandt rigtig meget energi og gjorde al forandring svær.

Da jeg begyndte at lede efter bare små glimt af lykke i al denne formodede dårligdom, fandt jeg dem ikke lige med det samme. Men jeg fandt dem, og selvom de var små, så lyser de i dag så stærkt, at jeg ser mit eget liv i et nyt og glædeligt lys. Nu kan jeg handle. Nu kan jeg forandre. Nu kan jeg fortælle.

Jeg fortæller i digitale medier som Storybox.dk
Jeg fortæller til sammenkomster i skolen, forsamlingshuset, aftenskolen, sognet og foreningen.
Jeg fortæller til festen og festivalen, ferniseringen og familiefesten.

Her kan I se et uddrag af fortællingen om landsbysmeden, der var stærkt inspireret af sagnet om den ædelmodige dragedræber Sankt Jørgen.

Satte ens egne tanker og erindringer i gang ...

Inge Stokkebye, Røde Kors Frivillig

Carsten viste både følsomhed og humor, satte ens egne tanker og erindringer i gang - med flashback til barndommen og bestemte situationer. Det blev derfor en rigtig sjov og hyggelig eftermiddag,  hvor snakken gik lystigt med egne erindringer indimellem Carstens fortællinger

6.000,- kr.

  • 2 timers Fortælling/Foredrag
  • Pause, Spørgsmål & debat
  • Ingen transportgebyr

Mit livs fortælling kort

Jeg er en mand fra midten af sidste århundrede (1952). Jeg tog del i  ungdomsoprøret i tresserne, blev viklet ind i studielån til 17% i rente og fik derefter på fem år arbejdet mig ud af gælden som jord&beton arbejder. De fem år blev min "virkelige" uddannelse.

Tilfældigheder åbnede en ny vej for mig som selvlært  journalist. Det sidste år som jord- og betonarbejder var præget af krise i byggebranchen og lange ledighedsperioder. En tidlig morgenstund, hvor jeg mødte op i a-kassen, blev jeg sendt op til fagforeningens formand med ordene: "Du skal sgu ikke gå her og dandere den for medlemmernes penge".

Jeg fik job på fagbladet Jord & beton. Og i løbet af et par år var jeg fuldbefaren journalist uden eksamensbevis, men med medlemsbog til journalistforbundet.

Vi springer frem til 2012: Jeg blev bortrationaliseret. Jeg syntes jeg havde mere at byde på, så jeg dannede mit eget webdesign-bureau. Jeg fandt her sammen med historiefortællere og blev langsomt smittet af deres passion. Jeg gik med bævende hjerte fra skrift til tale.

Mit speciale er historier lige ud af mit eget liv og erindring. Jeg går meget op i at holde historiens kerne frisk og meget tæt på første indtryk og sansning.

Når jeg fortæller om mine egne indre billeder, bliver mine lyttere fanget i deres indre billeder; de ser sig selv i vores fælles fortælling.

At fortælle historier lige ud af erindringen gør mig til en langsom historiefortæller. Mine næsten ubehageligt lange pauser er sprækkerne, hvor lytteren kan træde ind og blive en del af historien. 

Man skal lige vænne sig til det. Men så er det godt. 

Arkiv

Kontakt

Det er nemt at få kontakt med Carsten Legaard. Læg en besked på telefon 50535251 eller send en email med din forespørgsel.