april 15, 2022

Fortællinger om Knud Rasmussen

Jeg fortæller historier om polarforskeren Knud Rasmussen, hans ekspeditioner og hans liv. Min baggrund for at gøre det er sparsom og helt uakademisk: Jeg har i fem år arbejdet som frivillig i et projekt om at redde og bevare det sidste af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe, Kivioq, bygget til polarforskeren i 1933, og jeg har sejlet et par langture med selvsamme skib.

Foreningsarbejdet gav mig appetit på Knud Rasmussens udgivne dagbøger, som jeg har slugt, og det gav mig desuden adgang til Knud Rasmussens håndskrevne dagbøger og breve.

Jeg har den største respekt for polarforskeren Knud Rasmussen, men jeg forsøger også med fantasi og intuition at komme om bagved heltemyten og finde ind til mennesket Knud Rasmussen – ind til en, som vi kan identificere os med. For når vi kan det, så ligger heltegerningerne på vores eget fortov lige til at samle op.

Uddrag fra album

Kontakt

Det er nemt at få kontakt med Carsten Legaard. Læg en besked på telefon 50535251 eller send en email med din forespørgsel.

Spørg og kommentér

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}